تست MMPI یکی از رایج‌ترین تست های روانشناختی در جهان است.

این آزمایش توسط روانشناس بالینی Starke R. Hathaway و روانپزشک عصبی J.C McKinley دو عضو هئیت علمی دانشگاه مینه‌سوتا طراحی شده تا ابزاری برای متخصصان بهداشت روان برای تشخیص اختلالات روانی افراد باشد!

تو این مقاله قراره یه نگاه دقیق به تست MMPI یا MMPI-2 داشته باشیم.

تست MMPI-2 چیست؟

تست MMPI-2 یه تست با ۵۶۷ سوال است که گزارشی درباره خود شما جمع آوری میکنه. جواب‌هایی که میدین به تشخیص حرفه‌ای سلامت روان شما کمک میکنه و نشون میده که آیا شما علائمی از بیماری‌های خلقی یا روانی دارین یا خیر!

از زمان انتشار تست روانشناسی MMPI در سال ۱۹۴۳ تا الان، چندبار به منظور از بین بردن تعصبات نژادی و جنسیتی و دقیق‌تر شدن نتیجه، به روز رسانی شده و اسم اون به MMPI-2 تغییر کرده که البته تعداد سوالات نسخه اولش کمتر بوده و ۷۱ سوال داشته اما در تست MMPI2 شما باید به ۵۷۶ تا سوال جواب بدین.

کاربرد تست شخصیت شناسی MMPI

از تست MMPI برای کمک به تشخیص اختلالات سلامت روان استفاده میشه اما خیلی از متخصصان و روان درمانگران برای تشخیص اختلالات فقط از یه تست استفاده نمیکنن و ترجیح میدن اطلاعات زیادی از منابع مختلف به خصوص از برخورد مستقیم خودشون با شخص در طول جلسات مشاوره حضوری به دست بیارن.

این تست برای استخدام مشاغل مهم و خاص، ازدواج و مشکلات خانوادگی و همچنین شناسایی اختلالات رفتاری و اختلالات روانی میتونه کاربرد داشته باشه.

تست شخصیت MMPI بعضی اوقات در مشاجرات‌هایی برای حضانت کودک، برنامه‌های سوء مصرف مواد، تنظیمات آموزشی و حتی غربالگری‌های شغلی مورد استفاده قرار میگیره.

البته برای انتخاب شغل می‌تونین سراغ مشاوره شغلی هم برین ولی یه سری شغل‌های حیاتی وجود دارن که برای آزمون ورودی تست MMPI میگیرن!

از تست MMPI چی میشه یاد گرفت؟

جنبه‌های مختلفی از شخصیت انسان با تست MMPI-2 آزمایش میشه. ده مقیاس بالینی، ده دسته از رفتارهای غیرطبیعی رو ارزیابی میکنه و از چهار مقیاس روایی استفاده میکنه تا به تعیین صحیح بودن جواب‌ها کمک کن.

حتی در وهله اول درباره احساس فرد نسبت به برگزاری آزمون سوال میپرسه چون همه اینها میتونه نشون بده که شخصیت فرد چه مدلیه!!

تاریخچه تست

پرسشنامه شخصیت چند فازی مینه سوتا (MMPI) در سال ۱۹۳۷ توسط روانشناس بالینی استارک آر.هاتاوی و روانپزشک عصبی جی چارنلی مک کینلی در دانشگاه مینه سوتا تهیه شد.

امروزه، این تست رایج‌ترین ابزار آزمایش بالینی است و یکی از کعروف‌ترین و پرکاربردترین آزمایش های روانشناسی است که وجود داره. در حالی که MMPI یه آزمایش کامل نیست، اما همچنان یه ابزار ارزشمند در تشخیص و درمان بیماری‌های روانی است.

انواع تست MMPI

سه نوع آزمون اصلی MMPI وجود داره: دو مورد برای بزرگسالان و دیگری که توسط نوجوانان انجام میشه.

  • MMPI-2 : آزمون MMPI-2 در مجموع شامل ۵۶۷ سواله که همه اونها نیاز به پاسخ درست یا غلط دارن. اگرچه این آزمون قدیمی‌ترین تست MMPI است، اما با این وجود بیشترین استفاده رو داره و خیلی اوقات این اون تستیه که از شما خواسته میشه تکمیل کنین. انتظار میره داوطلبان در مدت ۶۰ تا ۹۰ دقیقه این آزمون رو به پایان برسونن.
  • MMPI-2-RF : نسخه به روز شده آزمون فوق، MMPI-2-RF در سال ۲۰۰۸ معرفی شد. تعداد سواالات به ۳۳۸ کاهش می‌یابه، اما با این وجود شما باید پاسخ درست یا غلط ارائه بدین. اگه صادقانه به سوالات پاسخ بدین، آزمون نسبتاً آسونیه. داوطلبان برای تکمیل آزمون بین ۳۵ تا ۵۰ دقیقه وقت خواهند داشت.
  • MMPI-A : این تست به طور خاص برای استفاده توسط نوجوانان طراحی شده تا به شناسایی مشکلات رفتاری، اجتماعی یا شخصی کمک کنه. از اونجایی که هدف اون افراد بین ۱۴ تا ۱۸ ساله، احتمالاً این مدل تست یکی از مواردی نیست که در مراحل استخدام با اون روبرو خواهید شد.

کدام صنایع از این تست استفاده می‌کنن؟

اگه برای شغل در امور مالی یا بازاریابی اقدام می‌کنین، بعیده که از شما خواسته بشه در یکی از آزمون های MMPI شرکت کنین. تست MMPI-2 اغلب در ارزیابی‌های روانپزشکی برای بیماران بستری و سرپایی مورد استفاده قرار میگیره، هرچند که در انواع مختلفی از موارد غیر بالینی هم ممکنه استفاده بشه.

وقتی از اون در محیط‌های غیر بالینی مانند فرآیند استخدام استفاده میشه می‌تونه ابزاری موثر برای غربالگری نامزدها برای موقعیت‌های پرخطر، به ویژه در صنایعی مثل هواپیمایی و ایمنی عمومی باشه. از آزمون MMPI-2 برای ارزیابی مشاوره شغلی نیز استفاده میشه.

بسیاری از سواالات موجود در این آزمون به روانشناسان این امکان رو میده تا بفهمن کارکنان از منظر عاطفی با محیط کار خودشون چطوری سازگار میشن، به ویژه در بخش‌هایی که قضاوت خوب و ثبات عاطفی مداوم مهمه. به طور معمول، این تست مربوط به مشاغلی مثل نیروی پلیس، خدمات آتش نشانی، نیروگاه‌های هسته‌ای یا هواپیمایی است.

کلید زیر آزمون های تست MMPI

1. هیپوکندریازیس Hypochondriasis

اولین چیزی که در تست MMPI مورد بررسی قرار میگیره، هیپوکندریازیس یا خود بیمار انگاری است که شکایات مبهم یا غیرتخصصی مربوط به عملکرد بدن رو ارزیابی میکنه. این سوالات روی عملکرد شکم و کمر متمرکزن. این قسمت از تست که ۳۲ آیتم داره، روی ضعف سلامت جسمانی و مشکلات گوارشی تمرکز میکنه.

۲. افسردگی Depression

مقیاس بعدی افسردگی است که از ۵۷ تا آیتم تشکیل شده و میزان افسردگی بالینی در فرد تست دهنده رو آزمایش میکنه. این قسمت از تست MMPI به روحیه فرد، امید یا ناامیدی او به آینده و هر میزان نارضایتی که ممکنه فرد از زندگی خودش داشته باشه، نگاه میندازه.

افسردگی

۳. هیستریا Hysteria

این مقیاس از ۶۰ تا آیتم تشکیل شده که پنج تا ویژگی رو کنترل میکنه:

  • کم رویی
  • بدبینی
  • روان رنجوری
  • سلامت جسمی ضعیف
  • سردرد

۴. انحراف روانی Psychopathic Deviate

تو این قسمت از تست روانشناسی MMPI به ناسازگاری‌های شخصیتی که هر فرد ممکنه داشته باشه، توجه میشه. همچنین به شکایات یا مشکلاتی که فرد با خانواده و افراد دیگه داره، میزان کسالت، بیگانگی اجتماعی و از خود بیگانگی او هم نگاهی میندازه.

در این قسمت ۵۰ آیتم وجود داره که باید بررسی بشن.

۵. مردانگی / زنانگی

این قسمت با ۵۶ سوال، مواردی مثل حساسیت شخصی، علایق، سرگرمی و ترجیحات زیبایی شناسایی رو بررسی میکنه. به طور کلی این قسمت نشون میده فردی با انجام کارهایی که به صورت کلیشه‌ای زنانه یا مردانه هستن، چه روحیه‌ای داره.

۶. پارانویا Paranoia

این بخش با ۴۰ تا سوال یکی از کوتاه‌ترین بخش‌هاست که نشون میده حساسیت بین فردی، سوظن و حتی رفتارهای خود پرستی در فرد به چه صورته. این بخش از پرسشنامه یه کم با بقیه بخش‌ها تفاوت داره چون دنبال اینه که با ارائه مواردی که افکار پارانویا رو تصدیق میکنه، تشخیص بده که فرد احتمالا پارانویا داره یا نه.

۷. ضعف روانی Psychasthenia

تو این مقیاس شما ۴۸ تا آیتم دارین که ناتوانی فرد در مقابل یه نوع فکر یا عمل خاص رو آزمایش میکنه.

تمرکز این بخش روی پیدا کردن نشانه‌هایی از: رفتارهای وسواسی، ترس‌های غیر طبیعی یا فوبیا ، مشکل در تمرکز، احساس گناه و افکار و یا انتقاد از خود است.

۸. روان گسیختگی Schizophrenia

با ۷۸ آیتم، این بخش طولانی‌ترین بخش از تست MMPI است و افکار و ادراکات عجیب، روابط ضعیف با خانواده، مشکلات تمرکز، مشکلات مربوط به کنترل تکانه، بیگانگی اجتماعی، تردید در مورد شخصیت و هویت خود، علاقه و بی‌علاقگی به مسائل جنسی رو بررسی میکنه.

۹. هیپومانیا Hypomania

این بخش شامل ۴۶ تا آیتم است که بررسی درجه خفیف‌تری از حالات ناخوش اما ناپایدار، هیجانات روانی، افکار و ایده‌های بلند پروازانه و به فعالیت‌های بیش از حد مثل تحریک پذیری، خود محوری، شاد و پرانرژی بودن و غیره میپردازه.

۱۰. درونگرایی اجتماعی Social Introversion

سرانجام آخرین بخش از تست MMPI که شامل ۶۹ آیتم است و مهارت‌های اجتماعی، میل به تنها بودن در مقابل دیگران و این که آیا فرد با دوستان گروهی، رفتاری سازگار داره یا نه رو بررسی میکنه. این بررسی در نهایت به فرد میگه که جزو افراد درونگرا محسوب میشه یا برونگرا.

درونگرایی اجتماعی

مقیاس‌های روایی در تست MMPI

مطمئناً هیچ آزمایش تکی نمیتونه یه مقیاس عینی برای توانایی‌ها و افکار شما در نظر گرفته بشه. از طرفی مردم هم گاهی اوقات سعی میکنن با دروغ گفتن یا روش‌های دیگه‌ نتیجه آزمایش رو تغییربدن.

تو این تست چهار مقیاس روایی وجود داره که نشون میده هر کدوم از جواب‌های فرد تا چه حد ممکنه صحت نداشته باشه.

مقیاس L دروغ سنجی

تو این بخش ۱۵ سوالی، فرد دروغ‌هایی که معمولاً میگه یا تمایل به گفتنشون داره رو بیان میکنه، که طبق جواب اونها میشه تعیین کرد آیا فرد در طول آزمایش هم دروغی گفته یا خیر.

مقیاس F تظاهر به بدی

این مقیاس ۶۰ مورد رو شامل میشه که پاسخ‌های غیرمعمول یا ناسازگار مثل جواب دادن طبق یه الگوی خاص یا پاسخ‌های متناقض رو بررسی میکنه. و در نهایت نشون میده که فرد از لحاظ فکری تو چه شرایطیه و این که سوالات رو به طور دقیق متوجه شده یا خیر.

مقیاس Back F

این بخش به مواردی مثل موارد مقیاس قبلی نگاه میکنه و اطمینان میده که آیا نیمه دوم تست به درستی پاسخ داده شده یا نه. در واقع مشخص میکنه که آیا الگویی برای پاسخگویی وجود داره یا این که ما با یه سری پاسخی که با هم مغایرت دارن روبرو هستیم.

مقیاس K انکار کردن

این مقیاس از ۳۰ آیتم تشکیل شده و مواردی مثل کنترل خود، روابط بین فردی و روابط خانوادگی رو بررسی میکنه.

تو این آزمون اگه نمره F از K بالاتر باشه یعنی فرد سعی کرده خودش رو بدتر از چیزی که هست جلوه بده و اگه F از K پایین‌تر باشه یعنی فرد سعی کرده خودش رو بهتر از چیزی که هست نشون بده.

  • نمره بالا: ۶۵<
  • نمره متوسط: ۴۰ – ۶۰
  • نمره پایین: ۳۵>

تحلیل کدهای آزمون MMPI

حالا تو این قسمت میخوایم یه سری از کدهای پرکاربرد آزمون MMPI رو برای شما تفسیر کنیم، البته این برای بار چندمه که میگیم؛ این تست بهتره که حتماً تحت نظر یه رواشناس انجام و تفسیر بشه، نه توسط خودتون و توی خونه و اینترنتی!

کد ۱۲۳ (مثلث نوروتیک): این افراد بسیار مضطرب، خشمگین، دچار خودتحقیری، ضعف و حساسیتن. بیشتر از مکانیسم سرکوب استفاده میکنن. تشخیص قدیمی نوروز مناسب برای این دسته از افراده و عمده‌ترین تشخیص اختلال افسردگی به همراه جسمانی سازی است.

کد ۱۲۳۴: فردی پرتوقع، وابسته، دارای علائمی مانند بی‌اشتهایی، استفراغ، سرگیجه، بی‌خوابی و افسردگی است. اگه مرد باشه سابقه پرخاشگری داره. وابستگی به الکل در این افراد دیده میشه. این بیماران به درمان پاسخ نمیدن و به سختی تغییر میکنن.

کد ۱۲۳۷: فردیه مستعد وابستگی، دمدمی، بی‌کفایت، ضعیف و ترسو. مسئولیت پذیری نداره اغلب بیکار و نابالغه. اگه مرد باشه در زندگی نقش یه زن رو ایفا میکنه و رفتارهای بچگانه داره.

کد ۲۷۸: علائم اولیه این کد افسردگی و اضطرابه. سایر علائمش شامل نشخوارهای ذهنی، شکایت از عدم تمرکز، ناتوانی در تصمیم گیری، تردیدهای زیاد، ناتوانی در حل مشکلات، نگرانی، بدون اعتماد به نفس، دارای افکار خودکشی و از لحاظ اجتماعی گوشه گیر است. عمده‌ترین تشخیص برای این گروه تشخیص شخصیت اسکیزوئید یا وجود یه سایکوز است.

کد ۲۱ یا ۱۲ (هیپوکندریا با افسردگی): فردی با چنین کدی (T بالای ۷۰) فردیه با خصوصیات: شکایات جسمانی مثل درد، خستگی، تنش جسمانی، اضطراب، تحریک پذیری و افسردگی. معمولاً از مکانیسم سرکوب و جسمانی کردن استفاده میکنه، نسبت به بدن و جسمش اشتغال ذهنی داره و از این علائم جسمانی برای سوء استفاده از بقیه آدم‌ها سود میبره. این کد بیشتر در مردان مسن دیده میشه. عمده‌ترین تشخیص تو این کد هیپوکندریا یا بیمارانی با درد مزمن است. اگه به همراه این کد، مقیاس Sc یا F هم بالا باشه، تشخیص اسکیزوفرن همراه با هذیان‌های جسمانی داده میشه. اگه همراه این کد مقیاس Pd بالا باشه نشون دهنده اختلال شخصیت است، مخصوصاً اختلال شخصیت منفعل-پرخاشگر که افسردگی رو هم تجربه میکنه.

کد ۳۱ یا ۱۳: فردی با چنین کدی (T بالای ۷۰) فشارهای روانی رو به علائم جسمانی تبدیل میکنه (V تبدیلی) و بیشتر در زنان جوان دیده میشه. این افراد تعارضات روانی رو به تبدیل به مشکلات جسمانی میکنن. علائمی چون بی‌اشتهایی یا پراشتهایی روانی، سرگیجه، بی‌حسی، ضعف و خستگی نشون میده که این افراد به شدت نیاز به توجه و پذیرش اجتماعی دارن. اونها از این علائم برای کنترل دیگران استفاده میکنن. روابط بین فردی سطحی دارن که با سرکوب و خصومت همراهه و رفتارهای نمایشی و خصوصیاتی مثل نابالغی، خودمحوری و خودخواهی در اونها زیاد دیده میشه.نسبت به مشکلاتشون بینشی ندارن، معمولاً از انکار و فرافکنی استفاده میکنن و عمده‌ترین تشخیصی که میشه داد اختلال تبدیلی است که در طبقه بندی‌های جدید اختلال جسمانی شکل یا اختلال شخصیت هیستریونیک قرار میگیره.

کد ۴۱ یا ۱۴ (هیپوکندریا یا جامعه ستیزی): فردی با چنین کدی (T بالاتر از ۷۰)، دارای روابط بین فردی بیش از حد همراه با سوء استفاده است. میتونه تکانه‌های خودش رو کنترل کنه اما این کار رو با سختی، بی‌میلی و بدبینی نسبت به قانون و مقررات انجام میده. خود محوره و توجه زیادی به جسم داره. سابقه سوء مصرف الکل و مواد مخدر داره و ارتباطات شغلی و شخصی ضعیفی داره. معمولاً افرد این دسته نسبت به درمان مقاوم هستن و عمده‌ترین تشخیصی که میشه براشون داد اینه که ضداجتماعین.

کد ۸۱ یا ۱۸ (اسکیزوفرن با هذیان‌های اجتماعی): ویژگی بارز این دسته طیف وسیعی از شکایات مبهم و غیر عادی که معمولاً جسمانیه، است. گم گشتی، اشکال در تمرکز، توانایی ضعیف در برخورد با استرس و ترس و اضطراب بیش از حد، روابط بین فردی ضعیف که با فاصله زیاد و احساس بیگانگی همراهه و ابراز احساسات به شکل نامناسب است. دیگران همچین فردی رو عجیب و غیرعادی میدونن. نسبت به دیگران بی‌اعتماده، سطح بینش ضعیفی داره و عمده‌ترین تشخیص برای اونها اسکیزوفرن است. به خصوص اگه F بالا باشه، اما اگه F دردامنه به هنجار یا پایین باشه، ممکن‌ترین تشخیص هیپوکندریا است.

کد ۹۱ یا ۱۹ (هیپوکندریا ب هایپومانیا): یه چنین کدی معمولاً نادره، این دسته از افراد شکایت بدنی زیادی دارن و در عین حال سعی در مخفی نگهداشتن اون میکنن. این افراد برون گرا، پرحرف، تنیده و بی‌قرارن که یه آشوب ذهنی رو تجربه میکنن. اهداف خودشون رو به طور ضعیفی تعریف میکنن و معمولاً هم اهدافی غیرقابل دست یابی دارن. شکایات جسمانی اونها پایه عضوی نداره و احتمالاً این شکایات و رفتارهای بیش از حدشون (رفتارهای مانیک گونه) نشون دهنده یه افسردگی قریب الوقوعه. میلی به تفسیر روانشناختی مشکلاتشون ندارن. اگه همراه این کد مقیاس Pd بالا باشه یعنی فرد دارای اختلال شخصیت منفعل-پرخاشگر است.

کد ۳۲ یا ۲۳ (افسردگی با هیستریک): فردیه که فاقد انرژیه بسیار ضعیف، بی‌احساس، بی‌میل، افسرده و مضطربه. برای کارهای روزمره خودش احساس بی‌کفایتی میکنه. تو چشم بقیه افراد فردی منفعل و وابسته و مهر طلبه. این افراد سطح بینش ضعیف و روابط بین فردی سطحی و ناپخته دارن و از نظر اجتماعی بی‌کفایتن! مردان و زنان این کد با هم متفاوتن، مثلاً زنان بسیار ضعیف و بی‌احساسین که دچار افسردگی شدید هستن و طالب درمان هم نیستن.

کد ۴۲ یا ۲۴ (افسردگی با ضد اجتماعی): چنین فردی گرایشات ضد اجتماعی داره و نمیتونه تکانه‌های خودش رو به خوبی کنترل کنه. در عین حال پس از نشون دادن رفتارهای ضد اجتماعی، احساس گناه و پشیمونی هم میکنه. این شخص در برنامه ریزی برای آینده ناتوانه، افسردگی رو تجربه میکنه و معمولاً برای خود درمانی سراغ الکل یا مواد مخدر میره. روابط بین فردی ضعیف، مشکلات متعدد خانوادگی و شغلی، وجود مشکلاتی در ارتباط با قانون و هنجارهای اجتماعی داره. چنین فردی به شکست‌های خودش با بدبینی نگاه میکنه و بسیار خودش رو سرزنش میکنه! در برخوردهای اولیه بسیار آدم جذابی به نظر میاد (در این برخوردها تظاهر میکنه که آدمی معاشرتی، شایسته و مشتاقه). عمده‌ترین تشخیص اختلال شخصیت برای این کد ضد اجتماعی و منفعل-پرخاشگر است. اگه همراه این کد (F) و کد ۸ هم بالا باشن، وجود یا شروع یه سایکوز است.

کد ۶۲ یا ۲۶ (افسردگی با پارانوئید): چنین فردی نسبت به انتقاد، بیش از حد حساسه. اونها تاریخچه طولانی از مشکلات بین فردی دارن افرادی بی‌میل و پرخاشگرن و غالباً دیگران رو طرد می کنن. برای مشکلات خودشون بقیه رو مقصر میدونن و برای ابراز و احساس خشم به دنبال توجیه هستن. عمده‌ترین تشخیص برای این کد، اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی است. البته اگه کد ۴ هم بالا باشه، شخصیت منفعل-پرخاشگر میشه. اگه همراه این کد، کد ۸ بالا باشد احتمالاً فرد سایکوز، به خصوص اسکیزوفرن پارانوئید میشه.

کد ۷۲ یا ۲۷: این کد خیلی شایعه و نشون دهنده فردی افسرده، بی‌قرار و بی‌تاب و نوروز است. این فرد کندی حرکتی-روانی و بی‌خوابی رو تجربه میکنه و از لحاظ اجتماعی و جنسی احساس بی‌کفایتی میکنه. به این کد مقیاس پریشانی ذهنی هم گفته میشه، تفکر چنین فردی غالباً وسواسی با طیف وسیعی از فوبیاها، دارای مشکل در ابراز وجود، خود مقصر بین، خود تنبیه‌گر، وابسته و منفعل است. خودآگاهی این فرد بسیار بالاست، حتی استرس‌های کوچیک، باعث واکنش‌های شدیدی در این فرد میشه. شکایات جسمانی مثل ضعف، خستگی، سرگیجه و مشکلات گوارشی داره. عمده‎ترین تشخیص اختلال عاطفی است و در درجه بعد اختلالات اضطرابی و اختلال شخصیتی چون اجتنابی و وسواسی بودنه.

کد ۲۸ یا ۸۲ (اسکیزوفرن با افسردگی): چنین فردی از افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی، خستگی، ضعف، عدم جهت یابی، اشکالاتی در تمرکز و ضعف حافظه شکایت داره. رفتارهایی مثل گوشه‌گیری، بیگانگی، بی قراری، تنش و از کوره در رفتن خیلی در اونها دیده میشه. انگیزه این فرد برای فعالیت پایینه. نمیتونه تکانه‌های خودش رو به خوبی کنترل کنه، اقدام به خودکشی هم یکی از موارد شایع در این کده. عمده‌ترین تشخیص اختلال عاطفی، اختلال اسکیزوافکتیو، اختلال شخصیتی اجتنابی و وسواسی است.

کد ۹۲ یا ۲۹ (افسردگی با مانیا): فردی با چنین کدی، انرژی بالایی از خودش نشون میده و این انرژی بالا ممکنه دفاعی علیه احساسات افسردگی باشه. میتونن دچار سوء مصرف الکل هم بشن. نشخوارهای ذهنی در مورد احساس بی‌ارزشی دیده می شه و در عین حال ممکنه خودمحوری در این فرد وجود داشته باشه. عمده‌ترین تشخیص اختلال دو قطبی یا اختلال سیکلوتایمی است و یا در درجه دوم وجود یه آسیب مغزی است.

کد ۳۴ یا ۴۳ (هیستری با جامعه ستیزی): این کد فردی است ناپخته، خودمحور با سطح بالایی از خشم که سعی میکنه بقیه رو راضی کنه، در عین حال میزان قابل توجهی از خشم رو هم تجربه میکنه. متاسفانه اون احساس بیگانگی و طردشدگی از سمت خانواده داره، روابط اجتماعی سرد و کم عمق، بینش ضعیف و خصومت‌هاش رو فرافکنی میکنه. سابقه سوء مصرف الکل و درگیری‌های فیزیکی و خانوادگی داره. اگه آزمودنی زن باشه شکایات جسمانی مبهم بیشتری مثل سردرد، تاری دید و شکایات معده روده‌ای رو مطرح مکنه. عمده‌ترین تشخیص اختلال شخصیت مرزی و هیستریونیک است. اگه هر دوتا مقیاس از ۸۵ بیشتر باشه احتمال برون ریزی‌های پرخاشگرانه و جنسی تو این فرد زیاده.

کد ۳۶ یا ۶۳ (هیستری با پارانوئید): چنین فردی نسبت به انتقاد بیش از حد حساسه، احساس خصومت و پرخاشگری رو سرکوب میکنه. فرد ترسوییه، دارای تنش، اضطراب و مشکلات جسمانی مثل سردرده، بدگمانی و رقابت‌جو بودنش رو انکار میکنه. به سرعت و به سادگی ارتباطات سطحی برقرار میکنه و در ادامه این ارتباط بی‌رحمی خودش رو آشکار میکنه. چنین فردی برای احساس ایمنی در زندگی به دنبال قدرت و اعتباره. عمده‌ترین تشخیص پارانوئید است، به ویژه اگه کد ۶ بالاتر از کد ۳ باشه هیستری با اسکیزوفرن است.

کد ۸۳ یا ۳۸ (هیستری با اسکیزوفرن): چنین فردی دارای علائمی چون گم گشتگی، عدم جهت یابی، مشکلاتی در مورد حافظه، تفکر هذیانی و آشوب ذهنی قابل توجیهه. احساس تنش و نگرانی داره، بی‌احساس و کناره‌گیر به نظر میرسه، تجارب غیر عادی داره و سعی میکنه این این علائم رو انکار کنه، مشکلاتش رو به شکل مبهم و توأم با احتیاط ابراز می کنه، بینش ضعیفی داره. اگه کد ۳ بالا و F پایین باشه، مشکلاتی در ابراز خشم و تصمیم گیری داره، عمده‌ترین تشخیص در صورتی که کد ۳ بالاتر از کد ۸ باشه، اختلال جسمانی شکل یا تجزیه‌ای و اگه کد ۸ بالا باشه و F هم بالا باشه، عمده‌ترین تشخیص اسکیزوفرن است.

کد ۶۴ یا ۴۶ (ضد اجتماعی با پارانوئید): این شخص متخاصم، دارای اشتغال ذهنی، نامطمئن، تحریک پذیر، ناپخته، خودمحور، ناتوان از برقراری روابط نزدیک، کاملاً دفاعی و اهل جداله. وی دارای سابقه سوء مصرف مواد و الکل، سوءاستفاده از دیگران و حساس نسبت به انتقادهاست. اگه همراه این کد، ۸ هم بالا باشه عمده‌ترین تشخیص اسکیزوفرن پارانوئید است.

کد ۷۴ یا ۴۷ (ضد اجتماعی و پسیکاستنی): چنین فردی درمورد رفتارهای خودش احساس گناه می کنه و نسبت به اونها رنجیده خاطر و دارای اشتغال ذهنیه (چرخه قابل پیش بینی از خشم و بعد از اون احساس گناه). ممکنه ناکامی‌های خودش رو با سوء مصرف الکل، برون ریزی پرخاشگرانه و ایجاد هرج و مرج جبران کنه، نسبت به تغییر مقاومه. عمده‌ترین تشخیص برای این کد شخصیت ضد اجتماعی و اختلال اضطرابی است.

کد ۴۸ یا ۸۴ (ضد اجتماعی با اسکیزوفرن): این فرد عجیب و غریبه، دارای رفتارهای غیر قابل پیش بینیه، پاسخ‌های جنسی عجیب و رفتارهای ضد اجتماعی داره، فاقد حس هم دردیه، گاهی اوقات عضو گروه‌های مذهبی عجیب یا سازمان‌های سیاسی غیر عادی میشه، احساس بیگانگی و خصومت میکنه، عملکرد ضعیف تحصیلی داره و کلاً در روابط بین فردی عملکردی ضعیف و ناکافی داره. اگه به همراه این کد، F هم بالا باشه پرخاشگر، سرد، کینه توز، دارای مهارتی برای تزریق احساس گناه در دیگرانه. طالب مشاغلی چون، افسر، مجری قانون یا یک ناظم سخت گیر مدرسه است چون اینطوری میتونه رفتارهای سادیسمی خودش رو نشون بده. جرم‌های عجیب و غریب مثل آدم کشی یا حملات جنسی در اونها دیده میشه. زنان با این کد رفتارهای بزهکارانه عمدتاً جنسی دارن، عمده‌ترین تشخیص شخصیت اسکیزوئید یا پارانوئیده و اگه با این کد ۶ هم بالا باشه یه واکنش سایکونیک و احتمالاً اسکیزوفرن پارانوئید وجود داره.

کد ۹۴ یا ۴۹ (جامعه ستیزی و مانیا): فردی با این کد نه تنها احساس بیگانگی و گرایشات ضد اجتماعی داره، بلکه انرژی برای انجام این گرایشات هم داره! این افراد نسبت به خودشون آسون گیر، تکانشی، تحریک پذیر، برون گرا، زورگو، سوءاستفاده کننده هستنن. دارای خودآگاهی ضعیفن، به قوانین و مقررات توجه نمیکنن، از اضطراب خیلی رهان، پرحرف و در برخوردهای اولیه فریبنده هستن، دارای ارتباطات کم عمق و سطحی با بقیه‌ن، سابقه درگیری با قانون دارن، نمیتونن برای مدت طولانی تمرکز کنن، از گذشته و اشتباهاتشون درس نمی گیرن، درمان این افراد تقریباً بی‌نتیجه است. عمده‌ترین تشخیص شخصیت ضد اجتماعی است اگه ۸ هم بالا باشه حالت مانیک یا اسکیزوفرن دارن و اگه همراه این کد ۶ هم بالا باشه، افرای بسیار خطرناکن که در ارتباط با اونها باید احتیاط کنین.

کد ۷۸ یا ۸۷ (اسکیزوفرن و پسیکاستنی): چنین فردی بی قراره، نمیتونه فعالیت‌های روزمره خودش رو انجام بده ، دارای مشکلاتی در برقراری روابطه. از اون طرف هم مشکلاتی مثل بی‌خوابی، توهم و هذیان رو تجربه میکنه. احساساتی مثل احساس گناه، احساس حقارت، احساس سردرگمی، احساس نگرانی و ترس داره؛ خطر خودکشی در این افراد دیده میشه، الگوهایی از تفکر عجیب و غریب دارن به خصوص اگه ۸ بالاتر باشه، اگه مثلث نوروتیک (۱،۲،۳) پایین باشه، عمد‌ ترین تشخیص، اسکیزوفرن است. اگه همراه این کد ۲ هم بالا باشه، عمده‌ترین تشخیص دیس تایمی و وسواس فکری و عملی است.

کد ۹۸ یا ۸۹ (اسکیزوفرن و مانیا): این شخص کاملاً پر انرژی با یه حالت بیش فعالی و بی‌ثباتیه. اگه ۶ بالا باشه، احتمال هذیان‌های بزرگ منشی با رنگ و بوی مذهبی در این افراد دیده میشه. اهداف و انتظاراتش غیر واقعی و آرزوهاش بسیار بالاتر از سطح توانایی‌های خودشه. بی‌خوابی رو تجربه میکنه، ارتباط بین فردیش کودکانه و ناپخته است، از طرفی هم ترسو، بی‌اعتماد، تحریک پذیر و آشفته است. عمده‌ترین تشخیص اسکیزوافکتیو با یه حالت مانیک است.

اولین قدم برای بهبود

اگه معتقدین که با یه اختلال روانی روبرو هستین باید در اسرع وقت به یه روان درمانگر مناسب مراجعه کنین .

روان درمانگر خوب

البته غیر از اون دو تا راهکار بهتون پیشنهاد میکنیم که اگه انجامشون بدین می‌تونین حال خودتون رو بهتر کنین.

۱. به خودتون اهمیت بدین

هرگونه اختلال روانی شما رو ملزم میکنه تا برای سلامتی و بهتر شدن حال خودتون قدمی بردارین و مطمئن بشین که همه نیازهای روحی و جسمی شما برآورده میشه. خواب کافی، رژیم غذایی مناسب، نوشتن، ورزش کردن و غیره باعث میشه که سلامت خودتون رو حفظ و با بیماری بهتر مقابله کنین.

۲. پیدا کردن یه روانشناس خوب

یادتون باشه که تست MMPI به تنهایی نمیتونه یه تصویر واقعی از شما بسازه. در واقع این یه تست ساده مثل تست شخصیت MBTI نیست بلکه شما برای تفسیر تست MMPI-2 یا حتی همون تست ۷۰ سوالی MMPI قدیمی، حتماً به یه بررسی و ارزیابی نیاز دارین که توسط یه روان درمانگر خوب انجام میشه و میتونه مسیری رو به سمت معالجه و درمان شما پیش بگیره.

سوالات رایج درباره تست MMPI

1. تست MMPI شامل چه سوالاتیه؟

آزمون MMPI یه تست ارزیابی روانشناختی است که خصوصیات شخصیتی فرد رو بازگو میکنه. MMPI اصلی برای تشخیص مسائل مربوط به سلامت روان طراحی شده و سوالات اون به افسردگی، پارانویا، درونگرایی اجتماعی و موارد دیگه‌ای که در بالا بهشون اشاره کردیم، مربوط میشه. محققان و روان درمانگران از پاسخ‌های این آزمون برای تشخیص سلامت روان افراد استفاده میکنن.

۲. هدف از آزمون MMPI چیه؟

محققان تست‌های این آزمون رو به این هدف آماده کردن که تشخیص بدن آیا فرد تست دهنده اختلال شخصیتی یا خلقی داره یا خیر. پس میشه گفت تست روانشناسی MMPI صفات روانشناسی افراد رو مشخص میکنه.

۳. آیا تست شخصیت شناسی MMPI قابل اعتماد است؟

مثل خیلی از تست‌های دیگه، تست MMPI هم در ابتدا دارای نقص‌هایی بود که به مرور زمان و در نسخه MMPI-2 برطرف شد. پس در حال حاضر میشه گفت این دقیق‌ترین نسخه‌ای هست که از این آزمون وجود داره و اکثر روانشناسان مطرح جهان اون رو قبول دارن. البته یادتون باشه که این تست حتماً به تفسیر یه روان درمانگر ماهر نیاز داره و اصلاً چیزی نیست که خودتون برین سراغش و انجامش بدین.

تست MMPI

پرسشنامه MMPI2

پرسشنامه تست mmpi2 شامل ۷۵ تا سواله که ما اونها رو برای شما لیست کردیم:

۱. من مجلات فنی را دوست دارم.
۲. اشتهای خوبی دارم.
۳. بیشتر صبح‌‌ها سرحال از خواب بیدار میشوم.
۴. فکر می‌کنم کار کتابداری را دوست دارم.
۵. من به راحتی با کوچک‌ترین سر و صدایی بیدار می‌شوم.
۶. من دوست دارم بخش حوادث مقاله‌ها و روزنامه‌ها را بخوانم.
۷. دست و پاهای من معمولاً به اندازه کافی گرم هستند.
۸. زندگی روزمره من پر از چیزهایی است که برایم جالب هستند.
۹. تقریباً مثل همیشه قادر به کار کردن هستم.
۱۰. اغلب به نظر می‌رسد توده‌ای در گلوی من وجود دارد.
۱۱. مردم باید سعی کنند رویاهای خود را تعبیر کنند و توسط آنها هدایت شوند.
۱۲. من از داستان‌های پلیسی و راز آلود لذت می‌برم.
۱۳. من تحت تنش زیادی کار می‌کنم.
۱۴. یک بار یا بیشتر از یک بار در ماه اسهال دارم.
۱۵. گاهی اوقات فکرهایم به قدری بد هستند که نمی‌توانم راجع به آنها صحبت کنم.
۱۶. من مطمئن هستم که زندگی با من رفتار خوبی نداشته.
۱۷. پدر من مرد خوبی (است) بود.
۱۸. من به ندرت دچار یبوست می‌شوم.
۱۹. وقتی در کار جدیدی استخدام می‌شوم، دلم می‌خواد بداند نفر بعدی که استخدام می‌شود چه کسی است. ۲۰. زندگی جنسی من رضایت بخش است.
۲۱. بعضی اوقات من خیلی دوست دارم از خانه فرار کنم.
۲۲. بعضی اوقات نمی‌توانم خنده و گریه خودم را کنترل کنم.
۲۳. حالت تهوع و استفراغ آزارم میدهد.
۲۴. به نظر نمی‌رسد کسی مرا درک کند.
۲۵. من دوست دارم خواننده شوم.
۲۶. احساس می‌کنم بهترین کار، موقع به دردسر افتادن، سکوت کردن است.
۲۷. گاهی اوقات ارواح شیطانی مرا تسخیر می‌کنند.
۲۸. وقتی کسی به من اشتباهی می کند احساس می کنم اگر می توانم فقط به خاطر اصل کار باید به او پس بدهم.
۲۹. چندین بار در هفته بخاطر اسید معده اذیت می‌شوم.
۳۰. گاهی اوقات دلم می‌خواهد فحش بدهم.
۳۱. هر چند شب یک بار کابوس می‌بینم.
۳۲. به سختی می‌توانم روی انجام یک کار تمرکز کنم.
۳۳. من تجربیات بسیار عجیب و غریب داشته‌ام.
۳۴. بیشتر اوقات سرفه می‌کنم.
۳۵. اگر مردم سرم را کلاه نگذاشته بودند، بسیار موفق‌تر بودم.
۳۶. من بندرت نگران سلامتی خود هستم.
۳۷. من به دلیل رفتار جنسی خودم هرگز به دردسر نیفتاده‌ام.
۳۸. در گذشته گاهی اوقات دزدی کرده بودم.
۳۹. گاهی اوقات دلم می‌خواهد چیزی را بشکنم.
۴۰. بیشتر اوقات ترجیح می‌دهم که بنشینم و رویاپردازی کنم تا اینکه کاری را انجام دهم.
۴۱. گاهی اوقات شاید روزها، هفته‌ها یا ماه‌ها بوده است که دلم نخواسته کاری را انجام دهم؛ زیرا نمی‌توانستم ادامه دهم.
۴۲. خانواده من کاری را که من انتخاب کرده‌ام دوست ندارند (یا کاری که قصد دارم برای زندگی‌ام انجام دهم).
۴۳. خواب‌هایی آشفته دارم.
۴۴. به نظر می‌رسد بیشتر اوقات سرم درد می‌کند.
۴۵. من همیشه حقیقت را نمی‌گویم.
۴۶. ​​قدرت قضاوت من از گذشته بهتر است.
۴۷. یک بار در هفته یا اغلب اوقات احساس می‌کنم بدنم به طور ناگهانی داغ می‌شود.
۴۸. وقتی با مردم هستم، شنیدن چیزهای خیلی عجیب و غریب آزارم می‌دهد.
۴۹. اگر اکثر قوانین نابود شوند، خیلی بهتر می‌شود.
۵۰. روح من گاهی از بدنم خارج می‌شود.
۵۱. من به اندازه اکثر دوستانم از سلامت جسمی خوبی برخوردار هستم.
۵۲. من ترجیح می‌دهم از کنار کسانی که از گذشته می‌شناسم بی‌اعتنا عبور کنم، مگر اینکه آنها ابتدا با من صحبت کنند.
۵۳. یک شخص مومن می‌تواند با دعا کردن و قرار دادن دستش روی سر، بیماری را درمان کند.
۵۴. بیشتر افرادی که مرا می‌شناسند، دوستم دارند.
۵۵. من تقریباً هرگز از دردهای قلبی یا سینه‌ای اذیت نشده‌ام.
۵۶. در جوانی یک یا چندبار به دلیل بدرفتاری، از مدرسه اخراج شدم.
۵۷. من آدم معاشرتی هستم.
۵۸. همه چیز روبراه خواهد شد، درست مثل سخنانی که در کتاب‌های مقدس آمده است.
۵۹. اغلب برایم پیش آمده که از فردی اطاعت کنم که به اندازه من نمی‌فهمیدند.
۶۰. مطالب مهم روزنامه به صورت روزانه نمی‌خوانم.
۶۱. من زندگی درستی نداشته‌ام.
۶۲. قسمت‌هایی از بدن من اغلب احساس سوزش، سوزن سوزن شدن یا خواب رفتگی دارند.
۶۳. من در انجام دادن یا نگه داشتن حرکات روده‌ای خود مشکلی نداشته‌ام.
۶۴. من گاهی اوقات به قدری چیزی را ادامه میدهم که دیگران صبرشان لبریز می‌شود.
۶۵. من پدرم را دوست (دارم) داشتم.
۶۶. من چیزها یا حیوانات یا افرادی را در اطراف خود می‌بینم که دیگران نمی‌بینند.
۶۷. ای کاش می‌توانستم به اندازه دیگران شاد باشم.
۶۸. معمولاً در پشت گردنم احساس درد می‌کنم.
۶۹. من به شدت جذی افراد همنجس خودم میشوم.
۷۰. من قبلا لی لی را دوست داشتم.
۷۱. فکر می‌کنم بیشتر مردم برای بدست آوردن همدردی و کمک دیگران در بدبختی‌های خود اغراق می‌کنند.
۷۲. هر چند روز یک بار ناراحتی معده اذیتم می‌کند.
۷۳. من یک شخص مهم هستم.
۷۴. من اغلب آرزو کرده‌ام که دختر باشم. (یا اگر شما یک دختر هستید) من هرگز از این که دختر هستم متاسف و ناراحت نشده‌ام.
۷۵. من گاهی اوقات عصبانی می‌شوم.

حرف آخر

تست های شخصیتی روانشناختی به شما کمک میکنن تا بینش بیشتری نسبت به خودتون در ذهن داشته باشین و به شناسایی مشکلات احتمالی که ممکنه روی زندگی شخصی و اجتماعی شما تاثیر بذاره، کمک کنه.

درسته که تست MMPI بیشتر از ۸۰ سال پیش طراحی شده و توسعه یافته اما همچنان به روز است و یه روش قابل اعتماد برای شناختن شخصیت افراد است و میتونه یه شروع خیلی خوب برای حرکت به سمت سلامت روانی شما باشه.

در مرکز مشاوره راز رویش این تست توسط روان درمانگران مجرب و متخصص برای افرادی که احساس نیاز میکنن انجام و تفسیر میشه و می‌تونین به کمک اونها و انجام اقدامات لازم، سلامت روان خودتون رو بازیابی کنین.

بهتره از همین امروز شروع کنین و قدم اول رو بردارین!

می‌توانید نمونه سوالات فرم بلند mmpi رو از قسمت زیر دانلود کنین:

فرم بلند MMPI