کلینیک روانشناسی و مشاوره

مشاوره صنعتی_سازمانی

مشاوره صنعتی_سازمانی

یکی از شاخه های جدید علم، که مساله نیروی انسانی و دیگر جنبه های مربوط به دنیای کار را در کانون توجه خود داده ، روانشناسی صنعتی و سازمانی است. موضوع این شاخه از دانش مطالعه علمی رابطه میان انسان و دنیای کار است .در واقع ، کاربرد و بسط و گسترش اصول روانشناسی است به مسایلی که انسان در تجارت و صنعت با آنها دست به گریبان است. خدمات مشاوره ای با حل و فصل مشکلات کارکنان در ابعاد مختلف می تواند تخصص ، انرژی و توان کارکنان را در اختیار اهداف و ماموریت سازمان قرار دهد.

آثار علمی خدمات مذکور در سازمان ها بسیار زیاد است که از آن جمله می توان:

بهبود رضایت کارکنان ، پیشگری از فرسودگی منابع انسانی ، کمک به توسعه منابع انسانی ، معنادار کردن سازمان غیر رسمی ، فراهم کردن بستر لازم برای اتخاذ تصمیمات استراتژیک برای روان سازمان ، بالابردن انگیزه کارکنان ، تقویت فرهنگ استفاده از خدمات مشاوره ای ، جلوگیری از پیری زودرس سازمان و هماهنگی بین خانه و کارخانه را نام برد که همگی این آثار صرف نظر از صرف جویی در سرمایه گذاری جدید برای نیروی انسانی موجب تحقق رسالت توجه به کرامت انسانی در سازمان ها و بهره وری و سلامت و شادابی را در کارکنان و سازمان تا حدود زیادی تضمین می کند.

روانشناسان صنعتی و سازمانی می توانند در زمینه هایی از قبیل:

کارمندیابی ، گزینش ، کارگماری و طبقه بندی کارکنان ، برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی ، ارزشیابی شغل و عملکرد شغلی ، کاهش سوانح و افزایش ایمنی ، بهبود شرایط محیط کار ، افزایش انگیزه و روحیه کار ، افزایش دلبستگی ، خوشنودی شغلی و تعهد سازمانی ، کاهش فشار روانی شغلی ، بهبود ارتباطات ، ایجاد تغییرات مناسب ، مشاروه شغلی و حرفه ای ، افزایش بهداشت روانی ، روابط فرهنگی میان انسان و ماشین نقش موثر و کار ساز داشته باشند. به این شاخه از روانشناسی گاه روان شناسی کار و روانشناسی شغلی هم گفته می شود.

  1. مشاوره در امر روزرسانی آیین نامه های جذب نیروی کار بمنظوری اثر بخش تر ساختن آنها.
  2. استخراج شاخص های روانی لازم برای ارزیابی ) همچون قدرت استنتاج ، تفکر استقرایی ، قدرت تمییز و …( از شناسنامه های شغلی به تفکیک پست های سازمانی.
  3. برگزاری دوره آموزشی مصاحبه تخصصی و انجام مصاحبه های آزمایشی ، جهت آشنایی مدیران با فنون مصاحبه تخصصی ) مصاحبه فنی ( و در نهایت اجرای حرفه ای آن.
  4. طراحی قالب های نیمه ساختار یافته از شاخص های مصاحبه تخصصی ، به تفکیک پست های سازمانی ، به جهت کاهش خطاهای متداول ارزیاب ها در طی مصاحبه تخصصی.
  5. تدوین و طراحی آگهی های استخدامی – به تفکیک درج رسانه ای ، سایت و با سایر روش های متناسب – به منظور چگونگی جذب نیروی کار توانمند.
  6. غربالگری اولیه پرسشنامه های متقاضیان استخدام ، جهت انتخاب نیرو های توانمند تر و پرهیز از اتلاف زمان در ارزیابی های روانشناختی غیر ضروری.
  7. انجام آزمون های روانی معتبر به منظور شناسایی صفات برتر شخصیت و همچنین سایر توانایی های بالقوه و بالفعل روانی و انطباق آن با پست های سازمانی مورد نظر و همچنین تایید سطوح بهنجار رفتاری.
  8. اجرای مصاحبه های روانشناختی به جهت ارزیابی شاخص های بالینی عمومی )از جمله توانایی کارگروهی ، ثبات عاطفی ، اعتماد به نفس و …( و همچنین شاخص های بالینی تخصصی مبتنی بر شرایط احراز مستخرج از شناسنامه شغلی ) همچون قدرت عمل ، قدرت تمییز ، تفکر خلاق و(…
  9. ارائه نیمرخ روانی فرد متقاضی به مدیر مربوطه ، به جهت ایجاد شناختی دقیق و انعکاسی مناسب از عملکرد مورد انتظار، به منظور کمک به راهبری صحیح نیروها توسط وی.
  10. ارائه راهکار به مدیران ، جهت حل چالش های موردی با نیروهای تحت پوشش و در صورت نیاز برگزاری دوره های آموزشی ، جهت افزایش سطح آگاهی در چگونگی تحلیل رفتار کارکنان و انجام واکنش به آن.
  11. آموزش چگونگی به کارگیری نیمرخ روانی به مدیران، جهت پیش بینی چشم انداز شغلی نیروی کار و استفاده از آن در نظام های تشویق ، ارتقاء ، بازنشستگی و یا خاتمه خدمت.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

۰ دیدگاه‌

هنوز دیدگاهی وجود ندارد.

Loading...