زوج درمانی نوعی از روان درمانی است که مشاور خانواده یا روانشناسی که تجربه بالینی داره با زوج‌ها صحبت میکنه تا برای مشکلاتی که بین زوج ها پیش اومده یه راه حل مناسب پیدا کنن. زوج درمانی کمک میکنه تا دو نفری که تو یه رابطه احساسی هستند درک و بینش درستی نسبت به رابطه خودشون پیدا کنن و اختلاف نظرها رو رفع و رجوع کنند. درنتیجه میزان رضایتشون از رابطه رو با استفاده از مداخله‌های درمانی افزایش بدن!

تصمیم گیری برای رفتن پیش یه مشاور خانواده میتونه قدم خیلی بزرگی برای زندگی شما باشه. اول از همه لازمه قبول کنین همه چیز تو رابطه احساسی شما خوب پیش نمیره و البته که این کار سخت و دشواریه و خیلی وقت‌ها هم به نظر ترسناک هم میرسه!

اما در حقیقت این نوع روان درمانی بهتون کمک میکنه تا مشکلاتی که بین شما و شریک احساسی‌ شما پیش میاد رو به کمک یه روان درمانگر حل کنین و دلیل خیلی از اونها رو متوجه بشین.

معمولاً ایده رفتن پیش یه روانشناس زوجین چیزیه که هر دو طرف ممکنه تو یه زمان خاصی بهش فکر کنن اما بخاطر عدم اطمینان از درستی ایده خودشون و یا کارساز بودن زوج درمانی اون رو به تعویق بندازن!

نظر شما چیه؟ به نظرتون یه روان درمانگر می‌تونه به حل مشکلات بین دوتا زوج کمک کنه؟ اصلاً پروسه زوج درمانی برای چه افرادی مناسبه؟ از کجا میشه فهمید که الان زمان مناسبی برای مراجعه به روانشناس زوج درمان است؟ هزینه زوج درمانی چطوری تعیین میشه و به چه عواملی بستگی داره؟

چه زمانی به زوج درمانی نیاز داریم؟

برای این که بدونین زمان مناسب برای مراجعه به یه روانشناس برای زوج درمانی چه وقتی است، ما مواردی رو براتون آماده کردیم که یه سری از ویژگی‌های بین زوجین رو به صورت کلی بیان میکنه و اگه شما اون ویژگی‌ها رو داشتین بهتره به فکر یه روان درمانگر مناسب و یا یه مشاور خانواده خوب باشین تا بتونین رابطه خودتون رو نجات بدین.

البته نگران نباشین داشتن این ویژگی‌ها نه ترسناکه و نه خجالت آور. هرکسی تو زندگی با مشکلاتی روبرو میشه و وقتی باید خجالت بکشه و نگران باشه که برای حل اونها هیچ تلاشی نکرده!

کم شدن یا ازبین رفتن اعتماد

یکی از شایع‌ترین دلایل جستجوی زوج درمانی نیاز به کمک برای غلبه بر بی اعتمادی بین زوجین است! شایدهای زیادی در این باره وجود داره که شما باهاش مواجه میشین؛ شاید بی‌اعتمادی در روابط جنسی یا روابط عاطفی است، شاید یه سری دروغ به شما گفته شده که باعث شده اعتمادتون نسبت به طرف مقابل از دست بره، شاید مشکلات مالی یا برعکس رفاه زیاد باعث به وجود اومدن بی‌اعتمادی شده باشه. در هرحال شما از دلیل اصلی هیچ کدوم از این شایدها مطلع نیستین و بازسازی این اعتماد از دست رفته چیزی نیست که به راحتی بشه بهش رسید. بلکه نیازمند حضور و تلاش هر دو طرفه و این که اونها ابراز کنن که مورد آسیب واقع شدن و تمایل دارن این اعتماد رو برگردونن.

زیاد شدن و شدت گرفتن بحث‌ها

آیا متوجه میشین که ریتم روزانه زندگی شما در حال تغییره؟ حس میکنین تعارض بین رفتارهای شما بیشتر شده؟ شاید همه اون تعارض‌ها یه سری بحث کم و کوچیک باشه ولی شاید هم بحث‌های بزرگ و دردسرسازی باشه که دعواهای زیادی در پی داره!

در هر صورت چیزی که این‌جا مهمه الگوی افزایشی تعارضاته! یعنی هرچی این رابطه جلوتر میره، بحث‌های شما هم بیشتر میشه.

شاید هم این بحث‌ها دارن خبر از یه مشکل بزرگ‌تر و خفته‌ای میدن که حتماً حتماً لازمه بهش رسیدگی بشه و ازشون آگاه بشین.

ضعیف شدن ارتباطات

اصلاً بعضی اوقات بحث و دعوایی توی رابطه پیش نمیاد ولی یکی از زوجین یا هر دو طرف حس میکنن که نادیده گرفته میشن یا درک نمیشن، حتی ممکنه حس کنن که نمی‌تونن منظور پارتنریا همسرشون رو درک کنن و حس غریبگی داشته باشن! یکی از نتایج زوج درمانی افزایش ارتباط و پیشرفت اساسی تو یه رابطه ا‌ست. یه روانشناس یا مشاور ماهر میتونه به زن و شوهرها کمک کنه تا در ارتباط داشتن، حرف زدن، شنیدن و مهارت‌های دیگه، رفتار مناسب‌تری داشته باشن و شریک زندگی خودشون رو بهتر و بیشتر درک کنن پس در نتیجه سطح نارضایتی زوجین کاهش پیدا میکنه.

البته اگه ضعیف شدن روابط فقط بین زوجین شکل نگرفته باشه و فرزندان هم از خانواده خودشون دور شده باشن، بهتره که شما سراغ یه مشاوره خانواده برین و از اون کمک بگیرین.

حس میکنین یه چیزی اشتباهه ولی نمی‌دونین چی

درست مثل درمان فردی، زوج درمانی هم نه تنها برای حل مشکلات بلکه در شناسایی اونها هم مفیده. فرض کنین چیزی در روند زندگی احساسی شما تغییر کرده ولی هرچقدر فکر میکنین، نمی‌تونین اون رو توصیف کنین، یا شاید مثل سابق با همسرتون احساس راحتی نمیکنین، در واقع اینها همون مواردی هستند که می‌تونن شما رو خیلی راحت عصبانی کنن ولی هیچ دلیل خاص و واضحی براشون ندارین.

اینها اغلب نشونه‌های اولیه هستن که نشون میدن رابطه شما داره از جاده سلامت خودش خارج میشه و یه جای کار زندگی مشترک شما میلنگه! البته قرار نیست کسی رو مقصر بدونین. شما باید تو همچین مرحله‌ای یه روان درمانگر خوب انتخاب کنین و پروسه زوج درمانی رو شروع کنین تا رابطه زناشویی شما دوباره تنظیم بشه.

می‌خواین همسرتون چیزی رو بدونه ولی نمی‌تونین بیانش کنین

قشنگی روان درمانی به اینه که شما می‌تونین احساس راحتی و آرامش رو از همون اول کار تو اتاق مشاوره پیدا کنین.

در واقع اتاق مشاوره میتونه عین مکانی امن و راحت برای شما باشه که هرچی دل تنگتون می‌خواد رو بدون ترس، استرس و پشیمونی به زبون بیارین. البته این موارد یه قسمتیش هم به حرفه‌ای بودن روانشناس برمیگرده که این محیط گرم رو براتون فراهم کنه و شما درباره به اشتراک گذاشتن ترس‌ها و شکست‌هاتون بدون هیچ ابایی صحبت کنین و یاد بگیرین که اون‌ها رو با شریک احساسی خودتون هم به اشتراک بذارین.

ناکارآمدی یکی از زوجین یا هر دو، در حل مشکلات

جان گاتمن تحقیقاتی انجام داده که نحوه برخورد یه زوج با مشکلات رو نشون میده. این برخورد میتونه پیش بینی کنه که آیا رابطه اون دو نفر دچار مشکل میشه یا نه! ممکنه شما در برخورد با مشکلات خودخوری کنین و همه چی رو توی خودتون بریزین، پرخاشگر بشین و یا خودتون رو به بیخیالی بزنین. خب مشکل کار همین‌جاست! این رفتارها نمی‌تونن دردی از شما دوا کنن و باعث بدتر شدن اوضاع میشن.

ما به این رفتارها میگیم ناکارآمدی در حل مشکلات که برای رفع و حل این ناکارآمدی بهتره از یه روانشناس یا مشاور حرفه‌ای کمک بگیرین.

    سخت شدن رابطه، به خاطر اتفاقی که قبلاً افتاده

    بعضی وقت‌ها ناکامی‌هایی توی زندگی پیش میاد که تاثیر زیادی روی رابطه دو نفر میذاره و باعث میشه که هرکدوم راه خودشون رو برن و از نظر احساسی از هم جدا بشن یا اصطلاحاً طلاق عاطفی بگیرن. مثلاً از دست دادن فرزند، بیکاری طولانی مدت، مشکلات سلامتی، آشفتگی‌های روانی و غیره.

    مشاوره زوجین

    حتی ممکنه دقیقاً بعد از وقوع همچین اتفاقاتی هم حس نکنین که زوج درمانی براتون لازمه. ولی اگر این که این اتفاقات ناگوار تاثیر خودشون رو روی رابطه شما بذارن، باید به فکر زوج درمانی بیفتین و تصمیم بگیرین که اوضاع آشفته رو یکم آروم و مرتب کنین.

    گیر افتادن در یک الگوی اشتباه و مخرب

    هیچ محدودیتی درتعداد الگوهایی که دوتا پارتنر یا شریک زندگی درزندگی روزانه خودشون به وجود میارن وجود نداره. از آداب غذا خوردن و خوابیدن گرفته تا زمان‌هایی که دور از هم یا کنار هم سپری می‌کنن، نحوه رفتار با خانواده‌های یکدیگر و هزاران عادت خوب و بد دیگه. اما الگوی مخرب وقتی به وجود میاد که همسر شما از شما انتظار عادات و رفتارهایی رو داره که خودش اون‌ها رو انجام نمیده. مثلاً تقسیم کار خونه به صورت ناعادلانه، این که از شما بخواد با خانواده اون فلان طور رفتار کنین ولی خودش پایبند به اون نوع رفتار نباشه. از شما انتظار همدلی و درک داشته باشه ولی خودش در مقابل هیچ تلاشی برای درک و همدلی با شما انجام نده!

    این طوری میشه که شما احساس ناامنی و نارضایتی نسبت به رابطه بهتون دست میده. پس بهتره دنبال زوج درمانی توسط یه روان درمانگر باشین و یادتون باشه هرچی این مشکلات رو پشت گوش بندازین و بهشون بی‌توجهی کنین، حل کردنشون سخت‌تر و زمان‌برتر میشه!

    از بین رفتن یا کم شدن صمیمیت عاطفی

    یه چیز مشترک تقریباً بین همه زوجین وجود داره و اون از بین رفتن شور و هیجان اوایل رابطه است و این مورد ممکنه گاهی اوقات شدیدتر هم بشه و طرفین حس کنن فقط دوتا هم خونه هستن نه بیشتر.

    گاهی اوقات دلیل این امر فقط اینه که سنگینی اتفاقات روزمره توان زوجین رو کم کرده و نمی‌تونن مثل قبل باهم ارتباط داشته باشن و شاید لازم باشه در مورد زندگی مشترک خودشون اولویت بندی مجدد انجام بدن. گاهی وقت‌ها هم دلیل این کم شدن صمیمت عاطفی اینه که برخوردهای تند و توهین آمیز بین زوجین اتفاق افتاده و باعث شده از هم دلسرد بشن و از نظر احساسی از هم جدا بشن. در این حالت هیچ دوست داشتنی بین زن و شوهر وجود نداره و فقط برای حفظ ظاهر یا علتهای دیگه با هم زیر یه سقف زندگی میکنن.

    حتی ممکنه زوجین یاد گرفته باشن که نیازهای عاطفی و جنسی خودشون رو جای دیگه برطرف کنن! در این صورت شما حتماً باید برای زوج درمانی سراغ یه مشاور برین و ازش کمک بخواین.

    سخت شدن صمیمیت فیزیکی

    مشکلات و مسائل جنسی می‌تونه نشونه‌ای از اختلافات باشه و اغلب در راس شکایت‌های زوجین است. خیلی وقت‌ها پیش میاد که صمیمیت فیزیکی بین زن و شوهر کم میشه و از ادامه رابطه ناامید میشن و به جدایی فکر میکنن. گاهی اوقات هم مشکلات اونها به دلیل کمبود و فقدان ارضای جنسی است، یا برعکس یکی از پارتنرها حس میکنه که طرف مقابلش از سکس به عنوان ابزاری برای چانه زنی و رد شدن از مشکلات استفاده میکنه.

    در واقع فرقی نمیکنه مشکل شما تو این مرحله چیه، در اصل یه مشکلی وجود داره و شما باید برای رفعش برین سراغ زوج درمانی توسط یه مشاور خبره.

    آیا زوج درمانی برای شما مفیده؟

    اگه شما هر کدوم از موارد بالا رو به مدت طولانی تو زندگی زناشویی خودتون حس میکنین و نتونسین به نتیجه‌ای برسین، باید سراغ زوج درمانی برین و از یه مشاور کمک بگیرین. در واقع گاهی اوقات وجود یه شخص ثالث بی‌طرف و متخصص می‌تونه در احیای ازدواج شما تاثیر زیادی بذاره.

    خیلی اوقات بیشتر مردم نمیتونن بفهمن که واقعاً در روابطشون با چه مشکلاتی روبرو هستند و خیلی سطحی به مسائل نگاه کنن یا قدرت تحلیل کمی دارن که خب در این صورت باید بدونین مشکل اصلی هم همینه! شما نمی‌تونین چیزی که پشت ماجراست رو به خوبی ببینین یا درک کنین چون واکنش‌های ما تا حد کمی ناشی از اتفاقات اخیر زندگیمونه و بیشتر اون مربوط به اتفاقات گذشته و آسیب‌های قدیمی است.

    یه روان درمانگر می‌تونه این مسائل پنهان رو درک کنه و زوجین رو به مسیر درستی هدایت کنه.

    چند تکنیک زوج درمانی

    ۱) روش گاتمن

    روش گاتمن در زوج درمانی با سه دهه تحقیق و تمرین در زمینه‌های بالینی روی بیشتر از سه هزار زوج همراه بوده. روش گاتمن یکی از روش‌های مشاوره زوجین برای افزایش محبت، صمیمیت و احترامه. وقتی احساس می‌کنین تو یه بن بستی گیر افتادین، این تکنیک به شما کمک می‌کنه تا تعارضات به وجود اومده رو حل کنین. در واقع شما و همسرتون یاد می‌گیرین که همدیگه رو درک کنین و با آرامش درمورد مشکلات گفتگو کنین.

    مشاوره زوجین در روش گاتمن به شما نشون میده که چطوری نقشه‌های عاشقانه‌ای بسازین که با طرح نگرانی‌ها، استرس‌ها، شادی‌ها و امیدهای همسرتون در مورد دنیای روانشناختی ایشون اطلاعات کسب کنین. با کمک این تکنیک احساس شادمانی و تحسین با ابراز احترام و قدردانی از یکدیگر تقویت میشه. این یه روش زوج درمانی است که به شما امکان میده نیازهای خودتون رو بیان کنین و به جای حل تعارضات، روی مدیریت درگیری تأکید میکنه. پس شما و شریک زندگی خودتون یاد می‌گیرین که صادقانه درباره آرزوها و عقاید خودتون صحبت کنین.

    ۲) روایت درمانی

    یکی از دیگه تکنیک های مشاوره زوجین، روایت درمانی است که تلاش میکنه با بیرون کشیدن مسائلی که باعث نگرانی میشن، مشکل رو از فرد جدا کنه.

    در این روش یه درمانگر از شما می‌خواد که مشکلات خودتون رو به صورت یه داستان توصیف کنین و سپس به شما کمک میکنه تا قسمت‌های منفی داستان رو دوباره بنویسین. این روش به شما دیدگاه جدیدی در مورد وضعیت خودتون میده. روایت درمانی به شما کمک میکنه تا مشکل خودتون رو از زوایای مختلفی مشاهده کنین: از نظر فرهنگی، سیاسی و اجتماعی.

    با بیان موضوعات منفی در داستانی که تعریف می‌کنین، شما به یه عنصر پویا در داستان تبدیل می‌شین. پویا بودن می‌تونه باعث تغییر داستان بشه. در کل روایت درمانی به شما امکان میده یکم تو گذشته کاوش کنین و موارد منفی که یه گوشه در پس ذهن خودتون پنهان شدن رو آشکار کنین. با کاوش در تصورات و رفتارها، به حقایقی که باعث آزار خودتون و همسرتون شده، دست پیدا می‌کنین. بنابراین، شما روش‌های جدیدی برای مقابله با مشکلات خودتون پیدا می‌کنین و به طور موثری داستان روابط خودتون رو دوباره می‌نویسین.

    ۳) زوج درمانی با تمرکز احساسی

    درمان متمرکز بر احساسات توسط دکتر سوزان جانسون به وجود اومد. این نوع مشاوره ازدواج اول از همه برای زوجین ساخته شد، اما برای مشاوره خانواده هم مفید بوده. روش دکتر جانسون در سراسر جهان در بیمارستان‎ها، کلینیک‎ها و مراکز آموزشی استفاده میشه. درسته که درمان متمرکز بر احساسات در بیشتر شرایط مفیده و جواب میده، اما اگه چیزی مثل افسردگی مقصر مشکلات بین زوجین باشه، باید جور دیگه‌ای به اونها کمک کرد.

    به طور معمول درمان متمرکز بر احساسات سه تا هدف اصلی داره:

    • گسترش و سازماندهی مجدد پاسخ‌های عاطفی کلیدی رو تشویق میکنه.
    • به دنبال ایجاد پیوند محکم بین شما و همسر شماست. روش درمانی موقعیت هر یک از زوجین رو در طی تعاملات تغییر میده و تعاملات مفید و جدیدی رو در رابطه شما ایجاد میکنه.
    • مشخص شده که درمان متمرکز بر احساسات ۷۰ تا ۷۵٪ روابط رو از یه وضعیت آشفته به حالت بهبودی انتقال میده؛ همچنین طبق آمارها پیشرفت قابل توجهی برای ۹۰٪ زوجینی که از این روش استفاده کردن، اتفاق افتاده.

    ۴) روانشناسی مثبت

    روانشناسی مثبت روی احساسات مثبت، نقاط قوت شخصیت و نهادهای سازنده تأکید میکنه تا این تصور، که خوشبختی نتیجه عوامل مختلف ذهنی و عاطفیه رو تقویت کنه.

    روانشناسی مثبت به شما کمک میکنه تا لحظه‌های خوب و خوش الان رو به جای درگیر شدن با گذشته ناراحت کننده، ببینین. از طریق این نوع درمان، شما یاد میگیرین که روی احساسات مثبت تمرکز کنین و تو لحظه زندگی کنین.

    به نظر خیلی از زوج‌ها، روانشناسی مثبت، خیلی نشاط آور و رهایی بخشه. متخصصان معتقدن که ادراک، شادی رو از یه واقعه به واقعه دیگه منتقل میکنه؛ بنابراین با این روش می‌تونین یه رابطه شاد و بهتر داشته باشین.

    ۵) رابطه درمانی ایماگو (Imago)

    رابطه درمانی ایماگو ترکیبی از تکنیک‌های مشاوره معنوی و رفتاری زوجین با تکنیک‌های روانشناختی غربیه تا مولفه‌های ناخودآگاهی رو که به شما کمک می‌کنن همسر خودتون رو انتخاب کنین، نشان بده. به این ترتیب، شما و شریک زندگی خودتون مجهز به ارتباط مثبت و دلسوزانه با همدیگه هستین. درمانگر اختلافات زوجین رو به جای تعارض، یه راه حلی برای وضعیت موجود می‌دونه. پس بررسی درگیری کلید یافتن راه حل عدم هماهنگیه.

    اختلاف عاطفی در یه رابطه اغلب به صورت نارضایتی، انتقاد یا خشم بیان میشه. این کار شما رو مجبور میکنه تا در افراد خارج از رابطه خودتون دنبال آرامش بگردین. رابطه درمانی ایماگو ریشه احساسات و رفتارهای منفی رو بررسی میکنه تا علت قطع ارتباط بین شما و همسر خودتون رو پیدا کنه. تصدیق این که هر کدوم از طرفین به طور متفاوتی با دیگری ارتباط برقرار می‌کنن، به رفع مشکلات کمک میکنه. پارتنرها یاد می‌گیرن که اختلاف نظرها نشانه از دست دادن عشق نیستن بلکه موارد عادی در روابط هستن که می‌تونن از طریق ارتباط حل بشن.

    ۶) تجزیه و تحلیل راه های برقراری ارتباط

    ناتوانی در برقراری ارتباط از طریق روش‌های سالم پایه و اساس اکثر مشکلات در یه رابطه است. این درگیری‌ها قطعاً در کارهای مشارکتی بوجود میان، اما با یادگیری این که موضع‌های خودتون رو به روشنی با دیگری در میون بذارین، می‌تونین درگیری رو به یه بحث سازنده تبدیل کنین. ارتباطات مهارتیه که برای به دست آوردنش نیاز به تلاش آگاهانه دارین. اون چیزی که ممکنه برای شما واضح به نظر برسه، همیشه توسط همسرتان کاملاً قابل درک نیست. پس بهتره به جای این که از شریک خودتون انتظار داشته باشین زبان بدن یا مود شما رو درک کنه، هرچیزی که در ذهنتون هست رو به وضوح بیان کنین.

    تجزیه و تحلیل روش‌هایی که شما و شریک زندگی خودتون برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنین بینشی در مورد سوء برداشت ارائه میده. یه درمانگر می‌تونه شما رو به سمت پیدا کردن سو تفاهم‌های پیش اومده هدایت کنه. یادگیری راه‌های جدید برای برقراری ارتباط در ابتدا غیر طبیعی به نظر میرسه اما به شما و همسرتون در حمایت و پرورش همدیگه حسابی کمک میکنه.

    ۷) بررسی ریشه‌های ناخودآگاه مشکلات

    برخی از تکنیک های مشاوره زوجین رویکردی روانشناختی در درمان دارن. هدف اینه که ریشه‌های ناخودآگاه یه مسئله رو به خودآگاه بکشونیم، چه این مشکل متعلق به یه نفر چه مربوط به هر دو نفر باشه. این شکل از مشاوره زوجین هنگامی بیشتر مفیده که الگوهای غیر منطقی واکنش نشان بدن. اعتقاد یه مشاور روان پویایی اینه که وقایع مهم زندگی و تجربیات کودکی، گرایش‌های رفتاری مردم رو شکل میده. چنین تجاربی ممکنه یه نیاز برآورده نشده یا یه نگاه تحریف شده از واقعیت رو ایجاد کنه که منجر به یه رفتار ناکارآمد میشه. بینش در مورد این رویدادها در خدمت تغییر ادراکه و الگوهای عملکردی تحقق می‌یابن.

    موقعیت‌هایی مانند سوء استفاده جنسی در دوران کودکی، داشتن پدر یا مادر بی‌وفا و بی‌محبت یا سختگیر می‌تونه منجر به انتظارات نامعقول در یه رابطه بشه و انتظارات غیرمعقول گاهی باعث بی‌اعتمادی یا حسادت غیر منطقی میشن. در طول مشاوره زوجین، درمانگر به منظور تغییر در برداشت‌های اشتباه و از بین بردن واکنش‌های غیر منطقی نسبت به وقایع فعلی، تجربیات اصلی گذشته رو کاوش میکنه.

    اهداف زوج درمانی چیست؟

    مشاوره زوجین روندی غیرقابل قضاوت و بی‌طرفانه‌ است.

    مشاوره زوجین در پی اینه که نگرانی‌ها و ناراحتی‌های شما رو کم کنه و کاری کنه که شما از دید متفاوتی به رابطه خودتون نگاه کنین. این نگاه کردن متفاوت میتونه شامل آینده نگری هم باشه!

    می‌تونین تصور کنین قبل از این که آینه‌ها به وجود بیان مردم از کجا میفهمیدن چه شکلی دارن؟ لابد یه رودخونه پیدا میکردن و خودشون رو داخل اون میدیدن.حالا ممکنه دو تا زوج هم هیچ تصوری از چیزی که به نظر میرسن، نداشته باشن مگه این که خودشون رو داخل یه رودخونه یا یه آینه جادویی ببینن.

    بعضی اوقات ما در روابط خودمون با مسائلی روبرو میشیم که دردسرهای زیادی برای ما درست میکنه و ما اصلاً متوجه اونها نمیشیم. مثل وقتی که یقه لباستون کثیف شده و شما نمیدونین و سر یه قرار مهم میرین.

    چیزی که اینجا نیاز دارین یه دوست خوبه که به آرومی شما رو به سمت آینه‌ای ببره و یقه کثیف رو بهتون نشون بده و بگه برای پاک کردنش بهتره چیکار کنین! این دوست خوب کاری رو انجام میده که یه مشاور با رابطه پرتنش شما انجام میده.

    مشاوره زوجین بهتون کمک میکنه تا لکه‌ها و زشتی‌ها رو از روابط خودتون پاک کنین و قدرت و اعتماد به نفس به دست بیارین.

    در واقع هدف هر مشاور در رابطه اینه که به زوجین کمک کنن تا به جایی برسن که احساس آرامش کنن و نشاط به روابطشون برگرده!

    چرا پیش مشاوره زوجین میریم؟

    ما براتون یه سری از اهداف مهم زوج درمانی رو لیست کردیم که بد نیست یه نگاهی بهشون بندازین:

    اهداف مشاوره زوجین

    افزایش درک و تعامل در رابطه

    میزان رضایت افراد در یه رابطه به طور قابل توجهی به درک و تعامل طرفین بستگی داره، یعنی شما باید بتونین افکار و احساسات همدیگه رو درک کنین و درباره اونها باهم صحبت کنین.

    با استفاده از مشاوره می‌تونین خیلی موثرتر از قبل با شریک خودتون رابطه داشته باشین و همدیگه رو بهتر درک کنین.

    برقراری ارتباط عاطفی و جسمی

    هرچقدر که رابطه پیشرفت کنه، شعله‌های ارتباط جنسی و عاطفی کم حرارت‌تر میشه. کارهایی که هر روز انجام میدیم، تحریکات جزئی، احساس اضطراب و غیره از جمله عواملیه که باعث میشه صمیمیت عاطفی و جنسی بین شما و پارتنرتون کم بشه.

    مثلاً در روابط طولانی مدت زوجین ترجیح میدن که کمتر همدیگه رو ببینن و کم کم جدایی عاطفی و جسمی بینشون پیش میاد اما می‌تونین تا خیلی دیر نشده برای این مشکل و دلایلش راه حلی پیدا کنین و اجازه ندین که رابطه خوبی که داشتین سقوط کنه.

    مشاوره میتونه بهتون کمک کنه تا احساس گمشده در رابطه خودتون رو بازیابی کنین.

    مدیریت انتظارات

    امید یا تلاش برای برقراری رابطه بدون تعارض، یه انتظار غیر واقعی و محاله. مهم نیست که شما چقد رابطه خوبی دارین، مهم اینه که هیچوقت ممکن نیست شما یه رابطه بدون تعارض داشته باشین.

    این که انتظار داشته باشین هرچیزی که می‌خواین رو در رابطه داشته باشین خیلی غیر منطقیه و میتونه رابطه شما رو خیلی راحت خراب کنه.

    وقتی توی رابطه هستین باید عیب‌های موجود در رفتار شریک خودتون رو بپذیرین و یاد بگیرین که قرار نیست تمام انتظارات شما در رابطه برآورده بشه.

    زوج درمانی استراتژیک میتونه بهتون یاد بده که چطوری باید انتظارات خودتون رو مدیریت کنین و روی تحسین و نقاط مثبت شریک خودتون متمرکز بشین.

    فعالیت های زوج درمانی

    شما با مراجعه به مشاوره زوجین یه سری تکنیک ها و فعالیت‌هایی رو یاد می‌گیرین که می‌تونین خودتون بعداً در زندگی ازش استفاده کنین و روابط خودتون رو بهبود ببخشین، تو این قسمت ما یه سری از فعالیت های زوج درمانی که خودتون به تنهایی می‌تونین انجام بدین رو براتون لیست کردیم:

    ۱. خیره شدن روح‌ها به یکدیگر

    این یه تمرین شدیده که به شما و همسرتان کمک می‌کنه تا در یک سطح عمیق‌تری ارتباط برقرار کنین. این روش می‌تونه تأثیر زیادی در احساس ارتباط شما بذاره، اما قرار نیست معجزه کنه و همه چی رو به بهترین نحو ممکن تغییر بده.

    برای امتحان این تمرین، با شریک زندگی خود در حالت نشسته روبرو بشین. نقدر به یکدیگر نزدیک بشین که زانوهای شما تقریباً همدیگه رو لمس کنه و به چشم‌های همدیگه نگاه کنین.

    به مدت سه تا پنج دقیقه تماس چشمی خودتون رو حفظ کنین. شما می‌تونین پلک یا لبخند بزنین، اما از صحبت کردن خودداری کنین. به سادگی به چشم‌های همدیگه نگاه کنین، حتی اگه در ابتدا خندتون گرفت یا مسخره به نظر رسید. اگه انجام دادن این کار در سکوت برای شما سخته، می‌تونین یه آهنگ خیلی خوب و قوی رو انتخاب کنین که از لحاظ محتوا غنی باشه و تا پایان آهنگ به هم خیره بشین.

    ۲. نوازش طولانی مدت

    این یه تمرین بسیار ساده و تاثیر گذار در فعالیت های زوج درمانی است.

    حواس پرتی با تلفن همراه، تبلت یا کتاب هنگام خواب آسونه، اما در حقیقت نوازش یک روش بسیار بهتر برای پایان دادن به روز خودتونه. هورمون‌هایی که وقتی ما همسر خودمون رو در آغوش می‌گیریم ترشح میشن، روحیه ما رو بهبود می‌بخشن، ارتباط ما رو عمیق‌تر می‌کنن و حتی می‌تونن به خواب بهتر ما هم کمک کنن.

    این تمرین قراره درست قبل از خواب انجام بشه، اما اگه زمان خواب به نظر خودتون زمان مناسبی برای شما نیست، می‌تونین هر زمانی از روز رو برای این کار اختصاص بدین. نکته مهم اینه که هر چند وقت یکبار بخواین، محبت جسمی و صمیمیت خودتون رو با شریک زندگی‌تون تقویت کنین.

    ۳. تمرین ۷ نفس

    این تمرین یه روش عالی برای اینه که ذهن خودتون ور از همه چیز آزاد کنین و روی شریک زندگیتون تمرکز کنین.

    برای شروع، یا در کنار همسرتان دراز بکشین یا در کنار همسر خودتون به صورت ایستاده بنشینین. با هم روبرو بشین و به آرومی پیشانی‌های خودتون رو کنار هم قرار بدین. مطمئن بشین که چانه‌های شما به سمت پایین متمایل شدن تا بینی شما برآمده نباشه و به آرومی در این وضعیت نفس بکشین.

    حداقل هفت تنفس آرام و عمیق رو همزمان با شریک زندگی خودتون انجام بدین. در ابتدا ممکنه کار دشواری باشه، اما خیلی زود به این کار عادت می‌کنین و براتون جالب هم میشه. اگه شما و همسرتان از این تمرین لذت می‌برین، می‌‎تونین زمان طولانی‌تری رو به این روش اختصاص بدین مثلاً ۲۰ یا حتی ۳۰ نفس، یا به راحتی برای یک زمان مشخص با هم نفس بکشین. احساس ارتباط با شریک زندگی خودتون هیچ مشکلی نداره، بنابراین خجالت نکشین به دنبال اون باشین!

    این تمرین تنفس نزدیک، شما و همسرتان رو در یک فضای صمیمی و متصل به هم قرار می‌ده. پس هر وقت احساس خستگی یا دوری کردین بهتره این تمرین رو انجام بدین.

    هزینه زوج درمانی به چه عواملی بستگی دارد؟

    هزینه زوج درمانی به طور معمول به صورت ساعتی و با توجه به جلساتی که نیاز دارین حساب میشه! البته یه سری عواملی وجود دارن که می‌تونن روی این هزینه تاثیر بذارن؛ از جمله مکان شما و مدرک و تجربه مشاوری که انتخاب می‌کنین و یه سری عوامل دیگه. اما به طور کلی، خدمات حرفه‌ای در شهرهای بزرگ خیلی گرون‌تر هستن. مشاورانی که تجربه بیشتری دارن و مدرک تحصیلشون بالاتره قطعاً هزینه بیشتری دارن.

    همونطوری که گفتیم هزینه مشاوره زوجین در هر جلسه ممکنه کم و زیاد بشه، بسته به این که چه کسی رو می‌بینین و اصلاً کجا میرین. برخی از مشاوران زوجین برنامه‌های هزینه‌ای رو در مقیاس کشویی بر اساس درآمد ارائه می‌دن. بهترین راه برای تعیین هزینه های مشاوره زوجین اینه که از مشاور خودتون همون اول کار سوال کنین و شرایط خودتون رو برای ایشون توضیح بدین. بسیاری از مشاوران همچنین قرار ملاقات‌های مشاوره‌ای رایگان یا تخفیفی رو ارائه میدن که هم برای کسایی که مشکل مالی دارن مقرون به صرفه باشه و هم این که امتحان کنین و ببینین آیا این تکنیک هایی که در زوج درمانی استفاده میشه برای شما کارآمد هستن و تاثیر مثبتی دارن یا خیر.

    پس در کل تو این قسمت می‌خوایم بهتون بگیم که هزینه زوج درمانی تحت چه فاکتورهایی کم و زیاد میشه:

    هزینه زوج درمانی براساس موقعیت مکانی

    لازم به یادآوری است که هزینه زوج درمانی براساس مکان شما متفاوته.

    هزینه مشاوره زوجین بسته به این که در کدوم شهر و منطقه هستین کم و زیاد میشه.

    بهترین راه برای اطلاع از میزان هزینه مشاوران زوجین در شهر شما، مشاوران زوج Google در منطقه شماست. به عنوان مثال عبارت «مشاوران ازدواج در نزدیکی من» رو جستجو کنین و برای اطلاع از قیمت‌ها، صفحات مربوط به قیمت گذاری رو بررسی کنین.

    هزینه مشاوره زوجین براساس تجربه

    همچنین هزینه زوج درمانی براساس تجربه مشاور زوجین و مدراکی که دارن هم متفاوته.

    هرچی مشاور سطح سواد بیشتر و مدرک بالاتری داشته باشه و همچنین تجربه کاری اون زیاد باشه، هزینه زوج درمانی هم طبعاً افزایش پیدا میکنه!

    درمانگرانی که دارای مجوز هستن هزینه بیشتری رو دریافت می‌کنن، در حالی که هزینه سایر افرادی که هنوز تحت نظر درمانگر مجاز کار می‌کنن تا مجوز خودشون رو بدست بیارن، هزینه کمتری دریافت می‌کنن.

    پس هنگام انتخاب مشاوره ازدواج یا مشاوره زوجین بسیار مهمه که در مورد اعتبار و تجربه اونها سوال کنین و این حق شماست.

    هزینه مشاوره زوج درمانی بر اساس مشاوره آنلاین یا حضوری

    مورد بعدی که می‌تونه هزینه زوج درمانی رو کم و زیاد کنه، مشاوره به صورت آنلاین یا به صورت حضوریه! البته خیلی از کلینیک‌ها تفاوت هزینه‌ای بین این دو مدل مشاوره ندارن، اما بعضی از کلینک‌هایی که خدماتی رو به صورت حضوری ارائه میدن، ممکنه در درمان آنلاین، مبلغ کمتری بگیرن.

    هزینه زوج درمانی و بیمه

    اکثر بیمه‌های ما هزینه های زوج درمانی رو پوشش نمی‌دن و شما نمی‌تونن برای چنین چیزی به بیمه تکیه کنین، حتی اگه بیمه کوتاه مدت باشین و در اون بیمه عنوان شده باشه که مسائل مربوط به سلامت روان تحت پوششه، باز هم این عنوان در اکثر مواقع شامل زوج درمانی نمیشه؛ اما ممکنه در بعضی از شرکت‌ها چنین چیزی جز مزایای کارمندان باشه که در این صورت لازمه از کارفرما یا مدیر سوال بشه.

    برای اطلاع دقیقاز قیمت ها می‌تونین با کلینیک راز رویش تماس بگیرین و همه سوال‌های خودتون رو بپرسین!

    زوج درمانی راه حلی برای مشکلات بین زوجین

    شما باید بدونین که تنش و سوء تفاهم یه امر طبیعیه که بین هر زوجی پیش میاد و خیلی اوقات هر دوطرف می‌تونن با رفتار و منطق خودشون مشکلات رو حل و فصل کنن. ولی بعضی وقت‌ها بحران‌های زندگی زناشویی انقدر بزرگ و پیچیده میشه که دیگه زوجین نمی‌تونن یه تنهایی از پسش بربیان و حتی شاید جدایی رو به عنوان راه حل خودشون انتخاب کنن.

    ولی پیشنهاد کلینیک راز رویش به شما اینه که سراغ زوج درمانی برین و سعی کنین مشکلات خودتون رو با افراد آگاه و متخصص در میون بذارین و یه شانس دیگه به زندگی زناشویی خودتون بدین. حتی اگه شما در طول زوج درمانی هم حس کردین که فقط با جدایی می‌تونین به مشکلاتتون پایان بدین، بهتره عجله نکنین و به روان درمانگر اجازه بدین بهتون کمک کنه و با تخصص خودش بهترین راه حل‌ موجود رو بهتون پیشنهاد بده.