رابطه زوجین و تولد فرزند مرتبط با یکدیگر است؟ این مسئله که بگوییم یک نوزاد جدید می‌تواند رابطه را تغییر دهد؛ کم توجهی و کم دقتی ما نسبت به این موضوع را عنوان می‌کند. بیایید این مسئله را یک بار برای همیشه بین خود حل کنیم. با تکیه بر باور قدیمی‌ها که حضور نوزاد می‌تواند روابط زوجین را بهبود دهد، پیش نرویم. بله با حضور یک فرزند روابط بین زوجین تا حدی تغییر می‌کند اما نه از نظر عاطفی! یا حتی مشکلی بین زوجین حل نمی‌شود. فقط روابط آن‌ها پویاتر و فعال‌تر خواهد شد و زوجین بیشتر با یکدیگر ارتباط خواهند داشت. چرا که زوجین اکنون وظیفه نگهداری از یک انسان ارزشمند دیگر را دارند. آن انسان به توجه هم زمان زوجین نیاز دارد. به خصوص اگر یکی از والدین نقش پرستار را برای نوزاد بازی کند؛ در ماه‌های ابتدای نیاز به انرژی به ظاهر نامحدود دارد چرا که چرخه و روتین روزانه او به کلی تغییر می‌کند و می‌تواند خواب او نیز به هم بریزد. روابط زوجین و تولد نوزاد در اصل نوعی به چالش کشیدن را می‌طلبد. این که از فردی که توانایی نگهداری از خود را ندارد، بخواهید نگهداری کنید؛ مسئولیت به شدت بزرگی است. طبیعی است که هنگام تمرکز روی کارهای روزمره، مقدار زیادی از این زمان را در اصل در هاله‌ای از ابهام قرار دهید. اگر به دنبال ارتقاء رابطه خود هستید؛ ما قبلاً در مقاله ساده‌ترین راه برای اتقاء رابطه به آن به شکل مطلوبی پرداخته‌ایم. در این مقاله در اصل به شما راهکارهایی می‌دهیم که بتوانید روابط خود بعد از تولد نوزاد را بهبود دهید.

با یکدیگر به آرامی صحبت کنید

احتمالاً همانطور که گفته شد، روابط زوجین و تولد نوزاد می‌تواند با هم تلاقی کند. یعنی چی؟ یعنی این که با به دنیا آمدن نوزاد، زوجین احتمالاً دچار افت سطح صبوری خود می‌شوند. این مسئله می‌تواند باعث ایجاد بحث و جدل بین آن‌ها شود. برای مثال: اگر بعد از تولد نوزاد، همسر شما فراموش کرد که پوشک‌های کثیف را دور بی‌اندازد؛ بر سر آن فریاد نکشید. می‌توانید خیلی آرام و صلح آمیز از او تقاضای کمک کنید. این مسئله برای سلامت روان فرزند شما نیز بهتر است. رابطه زوجین و تولد فرزند تا حد بسیاری دارای چالش‌های بزرگی است. شما باید در این زمینه آگاه باشید و منطقی رفتار کنید. این شاید نوعی مصالحه و سازش در ازدواج را بطلبد. به یاد داشته باشید که لحن شما می‌تواند بسیاری از واکنش‌های بعدی را رقم بزند. مثلاً اگر به همسر خود بگویید که: میشود به من کمک کنی؟ تمام کارها را من باید انجام بدهم؟ کاش کمی مرا درک کنی که چقدر خسته از هر چیزی هستم. این مسئله می‌تواند باعث ایجاد حالت دفاعی در همسر شما و همچنین دریافت واکنشی منفی از سوی آن شود. در عوض می‌توانید همین پیشنهاد را صمیمانه‌تر مطرح کنید. مثلاً بگویید: عزیزم! لحظه‌ای فرصت داری تا به من کمک کنی؟ یا میشه چند لحظه وقتت را بگیرم؟ به یاد داشته باشید که این جملات می‌تواند باعث سازگاری بیشتر شما شود. روابط زوجین با فرزندآوری دست خوش تغییراتی غیرقابل اجتناب می‌شود. در اصل شما با داشتن یک رویکرد آرام می‌توانید به هم نزدیک‌تر شوید.

با شریک زندگی خود حرف بزنید

رابطه زوجین و تولد فرزند

در اصل شما می‌توانید به شریک زندگی خود بگویید که چه کاری را درست انجام می‌دهد. همه ما می‌دانیم که زندگی در کنار یک نوزاد می‌تواند لیست کارهای روزانه شما را به یک لیست جدید تبدیل کند. چرا؟ چون که مسئولیت‌های جدید شما جایگزین کارهای داخلی قبلی می‌شود. خب این جا چه می‌شود؟ در اصل شما از برنامه معمول خود دور می‌شوید که این مسئله دقیقاً رابطه مستقیمی با رابطه زوجین و تولد فرزند دارد. این موضوع می‌تواند شما را دلسرد و مایوس از خود بکند چرا که از برنامه‌های روزانه خود دور شده‌اید. نگران نباشید! راهکار ما این است که شما مشوق یکدیگر باشید. در اصل شما باید برای شریک زندگی خود ایستاده دست بزنید حتی اگر کاری که انجام داده است، کوچک و بی اهمیت باشد. در نظر داشته باشید که شریک شما با تمام توان خود در حال سپری کردن یک چالش بزرگ برای زندگی است. روابط زوجین با فرزندآوری به شدت سرد می‌شود چرا که هر کدام از زوجین درگیر کارهای روزمره خود و نگهداری از نوزاد است و این مسئله بین ان‌ها و حتی خودشان فاصله می‌اندازد. در این زمان شما باید به یکدیگر دلگرمی بدهید. بگذارید مثالی ملموس در این زمینه برای شما بزنیم. مثلاً همسر شما علی رغم تمامی چالش‌هایی که به خاطر نگهداری فرزند متحمل شده است؛ توانسته شام بپزد. به او یادآوری کنید که چقدر فوق العاده است و از او قدردانی کنید. این مسئله می‌تواند باعث شود همسر شما احساس ارزشمند بودن بکند و همچنین متوجه می‌شود که شما حواستان به تلاش‌های بی وقفه او است. یا مثلاً در پایان شب می‌توانید به او بگویید: آیا توانستی بعد از یک روز طولانی، کودکمان را بخوابانی؟ پس بزن قدش!

به پیشنهادات آن‌ها گوش دهید

این مسئله به معنای پذیرش نفوذ است. در اصل شما باید ابتدا یاد بگیرید شنونده خوبی باشید. خوب شنیدن مسئله مهمی است که در ازدواج در کل بسیار روی آن تاکید داریم. اگر مدام شما حرف بزنید و تصمیم گیرنده نهایی باشید. در اصل شما تمام بار نگرانی را حمل می‌کنید. این موضوع را با شریک خود قسمت کنید. راهکار ما برای این قسمت از رابطه زوجین و تولد فرزند این است که زوجین به یکدیگر گوش بدهند. در اصل زوجین با گوش دادن به یکدیگر می‌توانند هر دو نگرانی‌های خود را برطرف کنند. این مسئله باعث ایجاد مشارکت بیشتر بین شما می‌شود. برای مثال اگر روش شما برای تسکین گریه نوزاد، پاسخگو نبود، می‌توانید از پیشنهاد همسر خود استفاده کنید. این گونه هر دو در این مسئله مشارکت داشته و می‌توانید نگرانی خود در خصوص فرزند خود را تقسیم کنید. در اصل این موضوع به شما یادآوری می‌کند که هر دوی شما با یک هدف مشترک در یک تیم هستید و نه در برابر هم! روابط زوجین و تولد نوزاد اگر با آگاهی شما پیش برود؛ باعث می‌شود که پایداری رابطه بین زوجین بیشتر شود چرا که اکنون زوجین یاد می‌گیرند برای یک هدف مشترک در کنار هم رو به جلو حرکت کنند و یکدیگر را حمایت کنند. یکدیگر را بشنوید و از یکدیگر حمایت کنید تا بتوانید از این چالش زندگی خود سربلند بیرون بیایید.

یک نفس عمیق بکشید و دوباره ادامه دهید!

رابطه زوجین و تولد فرزند

به عنوان والدین جدید احتمالاً از روش‌هایی که برای برقراری ارتباط با یکدیگر داشته‌اید، خسته شده‌اید! شاید هرگز فکرش را نمی‌کردید اما اکنون این اتفاق برای شما افتاده است. در اصل به دلیل این که هر دوی شما در طول روز بسیار خسته می‌شوید و به تازگی به عضو جدید پرسر و صدای خانواده خود عادت می‌کنید، استانه تحمل شما بسیار ضعیف می‌شود. در این حالت ممکن است یک مشاجره ساده و کوچک به یک دعوای بزرگ ختم شود. روابط زوجین با فرزندآوری مقداری تیره و تار می‌شود. زن خانواده کوچک شما می‌تواند بعد از زایمان دچار افسردگی بعد از زایمان شود که این خود چالش بزرگی است. خود شما به خاطر حضور نوزاد دست خوش استرس و اضطراب می‌شوید که همه این موارد نیاز به کنترل آگاهانه شما دارد. در اصل در این بخش از رابطه زوجین و تولد فرزند قصد داریم به شما بگوییم که نه این که از بحث و صحبت با همسر خود دوری کنید بلکه باید علائم هشدار را در خود و به خصوص در همسر خود بشناسید. مثلاً اگر دیدید همسر شما طپش قلب، سرخی گونه، عرق کردن یا هر گونه علائم عصبی دیگری داشت، عقب نشینی کنید. اگر این هشدارها در خود شما بود نیز باید از ادامه گفتگو منصرف شوید. در اصل این علائم فیزیکی مانند یک چراغ هشدار برای شما است که یعنی زمان استراحت فرا رسیده و باید بین مکالمه خود وقفه‌ای ایجاد کنید.

عادی شدن

شاید بعد از فرزندآوری روابط زوجین سرد شود چرا که در حدی آن‌ها برای یکدیگر عادی می‌شوند. همیشه با خود یادآوری کنید که این همان فردی است که عاشقش شدم تا احساسات خود را با او تقویت کنید. با خود بگویید که این عشق بین شما بود که باعث شد یک زندگی جدید به وجود آورید و در نهایت فرزندی داشته باشید. رابطه زوجین و تولد فرزند تا حدودی سخت می‌شود اما می‌توانید این موضوع را مدیریت کنید. برای ایجاد عواطف و حس بیشتر بین خود می‌توانید چالش‌ها و کارهای نوزاد را با هم انجام دهید. این مسئله حس مشارکت و همدلی بین شما را افزایش می‌دهد. در اصل شما یاد می‌گیرید که با هم از پس چالش‌های زندگی بربیایید و تیمی از لذتی که حاصل می‌شود، خرسند شوید. در اصل شما این گونه یاد می‌گیرید که یک تیم کامل هستید. بنابراین با آگاهی روابط زوجین با فرزندآوری می‌تواند بهتر شود. همه چیز به شما بستگی دارد.

آیا صاحب فرزند شده‌اید؟ دودل هستید؟ از چالش‌های پیش رو می‌ترسید؟ می‌توانید با مراجعه به مشاور تمامی موانع ذهنی خود را دور بزنید. حفظ رابطه خوب خود با همسرتان بعد از ازدواج امری سخت هست اما نشدنی نیست. نظرات و پیشنهادات خود در این زمینه را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید. آیا تجربه مشترکی در این زمینه داشته‌اید؟ لطفاً با ما به اشتراک بگذارید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد.